banner
Home

Wie zijn wij?

Het "Vlier Centrum" is een Complementair Gezondheid- en Welzijnscentrum dat een brug slaat tussen de reguliere geneeskunde en de complementaire geneeskunde.

Foto van de buitenzijde van het Vlier Centrum beeldjes van kippen Logo Schilderij in het Vlier Centrum Huisnummer 23a


Belangrijke mededeling

Het Vlier Centrum voert haar zorg, ondersteuning en begeleiding steeds meer uit onder de vleugels van Stichting PROV Jeugd en Gezin. Deze stichting is in 2013 ontstaan vanuit een initiatief van het Vlier Centrum en voert een beleid welke beoogd de hulpvrager en diens systeem nog professioneler te kunnen begeleiden.
De website van het Vlier Centrum wordt niet meer bijgehouden en veel informatie klopt inmiddels niet meer. Wij nodigen je daarom van harte uit op de website van Stichting PROV Jeugd en Gezin via deze link:


Naar de website van Stichting PROV Jeugd en Gezin




Het Vlier Centrum: in geborgenheid jezelf kunnen en mogen zijn

voorgevelIn het Vlier Centrum vind je cliëntvriendelijkheid, maar ook kracht, begrensdheid en geborgenheid. Dit ondersteunt je om in je eigen kracht te komen en te blijven.

Het Vlier Centrum bestaat uit:

  • uiteenlopende therapieruimten
  • een gezellige huiskamer
  • creatieve ruimtes
  • relax- en opvangkamers

Deze ruimtes zijn aangekleed met schilderijen en zelfgemaakte kunstobjecten.

Bereikbaarheid

Opmeer is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte bevindt zich op enkele minuten loopafstand van het Vlier Centrum.

Het gebouw

Het Zorg en Welzijn Centrum is een opvallend blauw gebouw in een strook van bedrijfsruimten en zorgvoorzieningen. Hieromheen is een grote en ruime woonwijk gegroeid.

Op de linkerzijde van het pand prijkt het bekende logo van de Vlier.

overstekend dakVerbouwingen 2011

Het centrale en linkerdeel van het gebouw zijn inmiddels volledig klaar voor gebruik.

In de loop van 2011 wordt het rechterdeel nog aangepast. Daarbij zal meer licht en ruimte onstaan voor creatieve groepsactiviteiten.

Op de buitenplaats werd ook een blokhut geplaatst die we gebruiken voor individuele creatieve ondersteunende begeleiding.

Deze nieuwe ruimtes stellen het Vlier Centrum in staat om er beter en krachtiger te zijn voor iedere cliënt. De interactie tussen creatieve dagactiviteiten en de ambulante ondersteuning is door de extra ruimte en indeling van het pand beter doseerbaar.

 

 

 

Terug naar boven